Вершкове масло в Україні! Названо найшкідливіше і те, яке в принципі можна їсти!



Найчастіше наші люди купують продукти, керуючись не їх якістю і корисністю, а ціною. Акційна масло? Давайте два, а краще три, я навіть термін придатності перевіряти буду. А потім ці ж люди, розштовхує ще недавно всіх і вся ліктями в супермаркеті в гонитві за дешевизною, формують вже інші черги. І тут важливо відзначити, що відбувається це зовсім непомітно і ці дві черги навряд чи хтось зв’яже між собою. Хоча, насправді, пов’язані вони безпосередньо, пише Главред.

Щоранку ми начинам з бутерброда з маслом – це швидко, легко, і досить ситно. Ми сліпо намазуємо на хліб товстий або тонкий шар жовтої маси, і не підозрюємо, чим це може обернутися для нашого здоров’я. Проте, пора б уже знати, що не всяке масло може таким називатися, і що шкідливе масло – це не міф.
Чим небезпечне вершкове масло
Нам настільки завантажили мізки ще з часів дитинства про користь вершкового масла, що ми навіть допустити не можемо, що може бути абсолютно навпаки. Так ось, знайте, вершкове масло небезпечно!
Проблема в тому, що вершкове олії включає до свого складу величезну кількість насичених жирів. А ці жири що роблять? Зарубайте собі на носу- нічого хорошого! Насичені жири підвищують рівень “поганого” холестерину в організмі і провокують безліч проблем з серцево-судинною системою. Медики кажуть, що якщо масло їсти постійно, то поява атеросклерозу гарантовано.
Людям з хворобами серця і високим кров’яним тиском необхідно обмежити вживання олії або навіть повністю відмовитися від нього.
Йдемо далі. Як вже говорилося вище, найчастіше ми не особливо дивимося на те, що купуємо – масло або спред, тобто суміш рослинних і тваринних жирів. Навпаки, нам здається, що спред менш калорійний, а, значить, жирком не запливу.
Але все, що менше 80% – це вже не масло, не варто тішити себе ілюзіями. Таким чином, якщо ви не хочете прописатися у вашій лікарні, то не купуйте масло, яке таким не є.
Але небезпека спреду в іншому. Спред в своєму складі містить так звані трансізомери, які можуть викликати пошкодження стінок артерій і спровокувати проблеми з шлунково-кишковим трактом.
Також дуже часто ми купуємо масло в пергаменті. Таке масло насправді швидко окислюється на світлі і втрачає корисні вітаміни. Тому завжди купуйте масло виключно в фользі! До речі, зберігати вершкове масло треба так, щоб на нього не падало світло, а температура була не більшою 12 градусів.
Яке вершкове масло корисно
Варто зауважити, що корисні властивості має лише натуральне вершкове масло, і тільки якщо вживати його в допустимих кількостях – не більше 3 чайних ложок в день.
Чому вершкове масло кришиться
Є деякі розумники, які говорять, що якщо масло кришиться, значить воно наnуральное. Це казки. Насправді, масло кришиться в тому випадку, якщо масло кілька разів заморожували і розморожували. А ще масло кришиться, коли порушені пропорції вологи і жиру.
Як визначити, що масло даний
У домашніх умовах цілком реально перевірити, наскільки масло якісне, тобто натуральне. Якщо ви не можете відмовитися від масла, то хоча б перевіряйте те, що купуєте, адже експерти часто говорять про те, що вершкове масло – це продукт, який найчастіше підробляють.
Так ось, як варіант, можна маленький шматочок масла залишити на блюдце на годину (при кімнатній температурі). Масло трохи розм’якшиться, але при цьому форма повинна зберегтися.
Є і більш швидкий спосіб перевірки якості масла – це сковорідка. Якісне масло при попаданні на гарячу сковороду розтоплюється рівномірно, при цьому воно не піниться і не містить воду.
Вершкове масло в Україні! Названо найшкідливіше і те, яке в принципі можна їсти! Вершкове масло в Україні! Названо найшкідливіше і те, яке в принципі можна їсти! Reviewed by Volodymyr Khrystan on 06:46:00 Rating: 5