Чим, та як правильно підживити малину весною, щоб був великий врожай.


Весною проведіть перше підживлення малини. Спочатку розпушіть навколо куща поверхневий шар ґрунту, а вже потім вносьте добриво.
Для малини рекомендують користуватися сечовиною, органічними та азотними добривами.
  • Зробіть навколо малинового куща неглибокий рівчак в який насипте: аміачну селітру 10-15 грамів та сечовину 8-10 грамів. Закрийте добриво землею та полийте рясно зверху водою. Далі замульчуйте поверхню під кущем підручними засобами. Це може бути перегній, суха трава, солома, торф, який спочатку добре намочіть у воді.
  • Друге підживлення проведіть, коли малина зацвіте. Підготовка така ж як ранньою весною, але суміш буде рідка. Розведіть у відрі води пташиний послід або тваринний гній та додайте 2 столові ложки сечовини. Загорніть рівчак землею та добре полийте водою.
  • Малинові кущі восени обріжте та проведіть останнє підживлення. Спочатку підготуйте ґрунт навколо куща малини. Згребіть мульчу та видаліть її з грядок. Якщо це торф, то перекопайте його разом з землею. Потім внесіть калійні та фосфатні добрива. Суміш складається із: аміачної селітри 15 грамів, суперфосфату 30 грамів, калійної солі 20 грамів, яку розчиніть у 10 літрах води. Далі загорніть землю та добре полийте водою.
  • Якщо на вашій ділянці є ремонтантна малина, то приготуйте для неї азотні добрива. Перекопайте міжряддя та внесіть 4-5 кг перегною на квадрат.
Чергуйте органічні та мінеральні добрива.

Чим, та як правильно підживити малину весною, щоб був великий врожай. Чим, та як правильно підживити малину весною, щоб був великий врожай. Reviewed by Volodymyr Khrystan on 11:10:00 Rating: 5