Коли пенсії недостатньо: де знайти роботу людям у віці


Людей передпенсійного і пенсійного віку називають поколінням бебі-бумерів (54-72 роки; назва пов’язана зі сплеском народжуваності після Другої світової війни).
Сайт “Сегодня” з посиланням на аналітиків рекрутингового порталу hh.ua | grc пише, що найчастіше це покоління працює як домашній персонал (доглядальницями, персональними водіями, покоївками, нянями і т.д.).
Також цікавляться вакансіями управлінського характеру (керівник підрозділу, головний бухгалтер) або низькокваліфікованими роботами з легким і гнучким графіком роботи (прибиральник, інший допоміжний персонал). Популярними залишаються вакансії в сфері громадського харчування.


Скільки заробляють бебі-бумери:
·         Абсолютна більшість готові працювати на повну зайнятість і повний робочий день;
·         Працівники старшого покоління в переважній більшості випадків заробляють менше від молодшого покоління, при цьому різниця може досягати 30% не на користь бебі-бумерів;
·         Майже кожен третій (32%) з людей передпенсійного або пенсійного віку готові отримувати до 10 400 гривень;
·         Трохи більше (37%) вказують в резюме, що шукають роботу з зарплатою від 10 500 до 20 900, ще 16% – від 21 000 до 31 300 гривень.
Як знайти роботу:
·         незважаючи на те що на законодавчому рівні заборонено відмовляти в працевлаштуванні людям через їх вік, дуже часто навіть в оголошеннях прямо пишуть – потрібні співробітники не старше 40 років. Найчастіше це пов’язано з тим, що старше покоління не вміє користуватися новими технологіями і не завжди хоче цього вчитися;

Як накопичити собі на пенсію 💰

·         за словами аналітиків hh.ua | grc, роботодавці часом побоюються занадто традиційних поглядів, застарілої системи цінностей і проблем зі здоров’ям у людей старшого покоління.

Аналітики дали кілька порад для пошуку роботи:
·         розміщувати резюме на великих українських сайтах з працевлаштування, роблячи акцент на досвіді;
·         повсякчас підвищувати свою кваліфікацію;
·         підтягнути навички, вивчити і освоїти комп’ютер;
·         бути мобільним;
·         знаходити спільну мову з молодим поколінням.
Джерело: news.finance.ua

Коли пенсії недостатньо: де знайти роботу людям у віці Коли пенсії недостатньо: де знайти роботу людям у віці Reviewed by Volodymyr Khrystan on 07:10:00 Rating: 5