Коронавірус: на карантин відправлять 100 українців

Місце обсервації буде під цілодобовим захистом співробітників Національної гвардії і Нацполіції

На 14-денну обсервацію після евакуації з Китаю потраплять близько 100 осіб, серед яких будуть члени екіпажу, медики, рятувальники і прикордонники.


Кабінет міністрів виділив кошти на 14-денний нагляд за 100 українцями. Уряд забезпечить їх усіма необхідними засобами індивідуального захисту в повному обсязі. Про це заявила міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька, повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.
Літак для евакуації українців вилетить з Києва у вівторок, 18 лютого.
"Евакуацію будемо здійснювати за всіма рекомендаціями ВООЗ. Евакуації підлягають лише ті, хто не має симптомів гострої респіраторної інфекції", - зазначила Скалецька.
Вона пояснила, що безпосередньо перед вильотом усі українці пройдуть обов'язковий огляд китайськими медиками.

Загалом осіб, які потребують обсервації, на сьогодні близько 100. Серед них 65, які будуть евакуйовані, 18 членів екіпажу, троє медиків, чотири працівники ДСНС і по двоє співробітників Державної митної служби і Державної прикордонної служби.
Скалецька підкреслила, що на борт літака зможуть потрапити тільки особи без симптомів гострої респіраторної інфекції. Усі члени екіпажу перебуватимуть у костюмах біозахисту.
"Відразу після приземлення будуть здійснені всі заходи безпеки - літак прямує на санітарну стоянку. Необхідні митні процедури будуть здійснюватися в костюмах біозахисту. До місця обсервації пасажири і члени команди з охороною переміщуються окремими транспортними засобами. Водії (працівники ДСНС) разом з іншими особами підлягають 14-денній ізоляції в місці обсервації. Транспорт, яким перевозилися евакуйовані і члени команди, підлягає дезінфекційній обробці", - повідомила міністр.
Медики, які супроводжуватимуть рейс, також продовжать свою роботу в обсервації. Місце також буде під цілодобовим захистом співробітників Національної гвардії і Нацполіції.

Коронавірус: на карантин відправлять 100 українців Коронавірус: на карантин відправлять 100 українців Reviewed by Volodymyr Khrystan on 05:56:00 Rating: 5