Навіщо Путін витягнув Януковича на допит


Поява Януковича стане знаком того, що в Москві знову вірять у можливість повернення втікача до великої гри


"Ви не касир, ви - вбивця". Була така популярна в радянські часи гумореска, яку блискуче виконували на естраді одесити Роман Карцев і Віктор Ільченко. Абсолютно пересічний чоловік перетворювався в уяві виконавця на вбивцю, до якого ніякої довіри немає. Сміх і жах!
Віктору Януковичу я порадив би згадати цей естрадний номер. Колишній президент України планує не тільки участь в віддаленому режимі в судових засіданнях, а й прес-конференцію для російських журналістів, яких спеціально для цього випадку привезуть до Ростову-на-Дону. Втім, як і самого Януковича, який не з'являвся перед пресою два з половиною роки.
Так чим же пояснюється готовність Януковича розмовляти із журналістами? Очевидно, це не власне рішення колишнього президента. Янукович вже в останні місяці свого перебування в Україні перетворився на неповоротку маріонетку Володимира Путіна. А вже після того, як змушений був тікати в Росію, так і зовсім став заручником колишнього колеги і його оточення.
Він робить не те, що хоче, а те, що йому говорять. І його поява стане знаком того, що в Москві знову вірять у можливість повернення втікача до великої гри. Після Майдану пройшло вже три роки, соціально-економічна ситуація в країні, м'яко кажучи, не є простою, а за Януковича долар був по 8 і війни не було - так чому б українцям не згадати про такого чудового керівника?
Але в ситуації Януковича є одна цікава особливість, яка може не бентежити Володимира Путіна, але навряд чи влаштує багатьох українців.
Янукович - не просто "касир" олігархічного общака, не просто творець кримінальної республіки, не просто злодій і казнокрад. Він відповідальний за побиття і вбивства на Майдані.
За свою втечу до ворога. За участь в окупації Криму та Донбасу. Він закликав окупантів на рідну землю. Він до цих пір живе серед ворогів, підпорядковується ворогам, допомагає їм. Подумаєш, злодій! Злодіїв в Україні і зараз вистачає. Але він ще й зрадник. Він президент, правління якого завершилося масовим вбивством співгромадян.
"Ви не касир, ви - вбивця!".


Навіщо Путін витягнув Януковича на допит Навіщо Путін витягнув Януковича на допит Reviewed by Volodymyr Khrystan on 21:03:00 Rating: 5