Як правильно вибрати мінеральну воду
Величезний вибір мінеральної
води сьогодні пропонується кожному. З газом або без, з сріблом, киснем, сульфатна,
хлоридна , лікувальна - дуже легко розгубитися серед такого асортименту. Досить
часто люди вибирають більш розрекламовану воду або першу-ліпшу. Але це
неправильний підхід. Потрібно вміти розбиратися в таких продуктах, щоб не
нашкодити своєму організму.
Мінеральною водою називається
вода, яка видобувається з підземного природного джерела. Кожен продукт має
певний хімічний склад і набір мінеральних елементів. Залежно від кількості
мінералів розрізняють їстівну, лікувальну і лікувально-столову воду.
Мінеральна лікувальна вода
містить найбільшу кількість мінеральних речовин (понад 10 г/л). Також до такого
типу належить рідина, яка містить біологічно активні речовини (сірководень,
залізо, бром, йод, фтор та інші). Ступінь мінералізації повинен бути
обов'язково вказаний на етикетці, так що не лінуйтеся - уважно вивчайте її.
Такий продукт можна зустріти в
аптеці, але краще всього відправлятися до самого джерела, там вона максимально
зберігає свої цілющі властивості.
Мінералка, яка вживається в
їжу, містить в складі мінеральних речовин менше 1 г/л. Вона відмінно стимулює
травлення, але не має лікувальних якостей. Вживати такий продукт можна без
обмежень.
Лікувально-столова мінеральна
вода містить 1-10 г/л речовин. Така вода може мати і меншу мінералізацію, але
містити певну кількість різних активних компонентів - миш'як, залізо, кремній,
бор, йод. Продукт можна пити для профілактики захворювань або в якості питної
води. Але потрібно бути обережними: в необмежених кількостях здатна привести до
порушень сольового балансу і загострення хронічних захворювань. Краще, щоб
лікувальну і лікувально-столову воду вам підібрав фахівець.
За хімічним складом
розрізняють гідрокарбонатний, сульфатний і хлоридний тип. Часто зустрічається і
змішані води (гідрокарбонатно-хлоридні, хлоридно-сульфатні і т. д.). А також з
різними біологічно активними речовинами (кальцієм, йодом, фтором і т. д.).
Від усіх цих речовин і
залежить смак мінералки. Якщо багато хлориду натрію, то смак буде солоним, сульфату
магнію - гіркуватий. Найбільш приємною на смак вважається мінералка з групи
гідрокарбонатних.
Сучасне виробництво
мінеральної води дозволяє максимально зберегти всю користь, щоб кожен споживач
зміг насолодитися відмінним смаком і користю такого унікального продукту.
Джерело: http://cikavosti.com/kak-pravilno-vyibirat-mineralnuyu-vodu/
Джерело: http://cikavosti.com/kak-pravilno-vyibirat-mineralnuyu-vodu/
Як правильно вибрати мінеральну воду
Reviewed by Volodymyr Khrystan
on
08:50:00
Rating:
Reviewed by Volodymyr Khrystan
on
08:50:00
Rating:

