Як правильно вибрати мінеральну воду


Величезний вибір мінеральної води сьогодні пропонується кожному. З газом або без, з сріблом, киснем, сульфатна, хлоридна , лікувальна - дуже легко розгубитися серед такого асортименту. Досить часто люди вибирають більш розрекламовану воду або першу-ліпшу. Але це неправильний підхід. Потрібно вміти розбиратися в таких продуктах, щоб не нашкодити своєму організму.



Мінеральною водою називається вода, яка видобувається з підземного природного джерела. Кожен продукт має певний хімічний склад і набір мінеральних елементів. Залежно від кількості мінералів розрізняють їстівну, лікувальну і лікувально-столову воду.
Мінеральна лікувальна вода містить найбільшу кількість мінеральних речовин (понад 10 г/л). Також до такого типу належить рідина, яка містить біологічно активні речовини (сірководень, залізо, бром, йод, фтор та інші). Ступінь мінералізації повинен бути обов'язково вказаний на етикетці, так що не лінуйтеся - уважно вивчайте її.
Такий продукт можна зустріти в аптеці, але краще всього відправлятися до самого джерела, там вона максимально зберігає свої цілющі властивості.
Мінералка, яка вживається в їжу, містить в складі мінеральних речовин менше 1 г/л. Вона відмінно стимулює травлення, але не має лікувальних якостей. Вживати такий продукт можна без обмежень.
Лікувально-столова мінеральна вода містить 1-10 г/л речовин. Така вода може мати і меншу мінералізацію, але містити певну кількість різних активних компонентів - миш'як, залізо, кремній, бор, йод. Продукт можна пити для профілактики захворювань або в якості питної води. Але потрібно бути обережними: в необмежених кількостях здатна привести до порушень сольового балансу і загострення хронічних захворювань. Краще, щоб лікувальну і лікувально-столову воду вам підібрав фахівець.
За хімічним складом розрізняють гідрокарбонатний, сульфатний і хлоридний тип. Часто зустрічається і змішані води (гідрокарбонатно-хлоридні, хлоридно-сульфатні і т. д.). А також з різними біологічно активними речовинами (кальцієм, йодом, фтором і т. д.).
Від усіх цих речовин і залежить смак мінералки. Якщо багато хлориду натрію, то смак буде солоним, сульфату магнію - гіркуватий. Найбільш приємною на смак вважається мінералка з групи гідрокарбонатних.

Сучасне виробництво мінеральної води дозволяє максимально зберегти всю користь, щоб кожен споживач зміг насолодитися відмінним смаком і користю такого унікального продукту.
Джерело: http://cikavosti.com/kak-pravilno-vyibirat-mineralnuyu-vodu/
Як правильно вибрати мінеральну воду Як правильно вибрати мінеральну воду Reviewed by Volodymyr Khrystan on 08:50:00 Rating: 5