Як купити м'ясо дешевше
Щоб заощадити перед
Великоднем, народ шукає шашлик в мережі і скидається на кабана.
Великий піст добігає кінця, і
українці вже активно готуються відкрити шашличний сезон. "Сегодня"
дізналася, де і як можна якісно і недорого купити основний інгредієнт
святкового столу – м'ясо.
Найпростіший спосіб, безумовно
– сходити в найближчий супермаркет і пополювати на знижки та святкові акції.
Зараз кілограм свинячого ошийка в мережевих маркетах пропонують за 79 грн, а
багато магазинів в честь сезону пікніків продають вже замаринований шашлик – по
55 грн/кг. Але тут потрібно бути акуратними – адже часто, за словами фахівців,
маринадом маскують м'ясо не першої свіжості.
Тим, хто любить поторгуватися
і при цьому придбати якісний продукт, варто навідатися на ринки. "Але щоб
отримати хороший шматок свіжину, потрібно виходити пізніше шостої ранку, коли
продавщиці тільки розкладаються. І хоча вранці там ціни не нижче магазинних (80
грн за кг), є шанс сторгуватися "на почин": стати першим покупцем і
заощадити 20-30 грн. А до вечора ціни знижуються: можна взяти на гривень 10
дешевше, вже не торгуючись", – розповів нам киянин Олександр Санченко.
Більш просунуті українці давно
шукають недороге м'ясо в інтернеті: сайти оголошень рясніють пропозиціями
купити половину туші свині. Ціни радують: 38-40 грн за кг. Але якщо ви не
довіряєте в такому тонкому питанні незнайомцям, зверніть увагу на Спецресурс:
наприклад, фермерські господарства пропонують свинину по 45 грн/кг, з усіма
документами. Ще одна поширена практика – купувати цілу свиню в складчину на 2-4
сім'ї. "У нас є знайомий в селі. Ми скинулися з сусідами і купили у нього
свинку. Свиня в 120 кг
обійшлася в 3,4 тис. грн, тобто по 29 грн/кг. Цього м'яса вистачить не тільки
на свята, ми заготовимо його на все літо: заморозимо і зробимо солонину",
– розповів нам столичний пенсіонер Микола Андрійович.
Але в гонитві за дешевизною
важливо не купити кота в мішку. Правила вибору хорошого м'яса прості: при
обмацуванні м'якоті рука повинна залишатися сухою; ямки від натискання повинні
швидко відновлюватися, а на розрізі м'ясо повинно бути злегка вологим. М'ясний
сік повинен бути прозоро-червоного кольору, а жир – щільним і сухим (не
зеленуватим). І не варто боятися м'яса, над яким в'ються оси: це означає, що
м'ясо дуже свіже.
Джерело: http://ukr.segodnya.ua/ukraine/kak-kupit-myaso-podeshevle-709643.html
Як купити м'ясо дешевше
Reviewed by Volodymyr Khrystan
on
15:35:00
Rating: