Скумбрія «як копчена». Смачний домашній рецепт!

Дуже часто святковий стіл не обходиться без копченої риби і ми пропонуємо простий, але смачний рецепт такої страви.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
  • лушпиння цибулі – жменя;
  • чай – 2 ст.л;
  • сіль – 3 ст.л;
  • цукор – 1.5 ст.л;
  • перець духмяний – 3 шт;
  • перець чорний – 3 шт;
  • коріандр за смаком;
  • вода – 1 л.
Процес приготування
Воду ставимо на вогонь, додаємо лушпиння цибулі, коріандр, цукор, сіль, перець. Варимо після закипання 10 хвилин. Остуджуємо і проціджуємо.
Готуємо рибу – очищаємо від нутрощів і голови, промиваємо і просушуємо серветками.
На хвості робимо надріз і вставляємо дерев’яну шпажку для шашликів.
Маринад виливаємо в банку. Опускаємо рибу і вона фіксується паличкою, яка працює, як перекладина на верху банки. Тушка повинна бути повністю в маринаді. Накриваємо банку плівкою і ставимо її в холодильник на 3 доби.
Виймаємо, даємо стекти зайвій рідині, ріжемо на порційні шматочки і можна подавати до столу.
Джерело: mandarynka.com.ua
Скумбрія «як копчена». Смачний домашній рецепт! Скумбрія «як копчена». Смачний домашній рецепт! Reviewed by Volodymyr Khrystan on 07:57:00 Rating: 5